Wetenswaardigheden Toggle

Zwemmen

Het zwembad/wellnesscentrum Aquarena ligt op 50 meter van ons huis. Dit wellnesscentrum heeft een heerlijk zwembad met binnen- en buitenbaden, sauna, bubbelbaden, glijbaan, een royale zonneweide.

Natuurzwembad ‘Waldbad‘ in Mauthen is ook een heerlijke zwemgelegenheid dicht bij Villa Brughiera (2 km). Twee mooie zwembaden en gelegen naast rivier de ‘Gail’. Genoeg ruimte om te zonnen en te genieten van het natuurlijke zwemwater.

Wandelen

Diverse wandelroutes starten direct vanaf het huis. Te plannen met de handige kaarten of opvraagbaar bij het bureau van Toerisme.

Mauthner Klamm; ‘de klamm’ (kloof) start vanaf het ‘Waldbad’.  Hoe verder u de klamm inloopt hoe uitdagender het wordt. Uiteindelijk moet er geklauterd en geklommen worden. Dit kan ook onder begeleiding. Informatie hierover ligt zowiezo in de woning maar u kunt ook terecht bij het bureau van Toerisme.

Fietsen

Bent u meer een fietser dan een wandelaar? U kunt uitdagende moutainbike bergroutes uitkiezen maar ook de mooie, vlakke route naar Villach.  Deze fietsroute is voor een ieder goed te doen en  loopt langs de rivier de ‘Gail’, wordt duidelijk aangegeven en heeft diverse picknick plaatsen langs de route. Uiteindelijk kunt u ook terug gaan met het treintje dat tussen Villach en Kötschach heen en weer rijdt. Fietsen zijn te huur in het dorp bij de plaatselijke ‘Opel’ garage.

Golfen

Bent u vervend golfer dan kunt u ook bij ons terecht. Op 15 autominuten rijden vindt u ‘Golfanlage Gailtalgolf‘. Een prachtig, tussen de bergen gelegen 18-holes golfbaan met een gezellige golfrestaurant. Iets verder rijden ligt ‘Golf Club Dolomiten’, ook een prachtige 27-holes golfbaan. Een overzicht van Karintische golfbanen vindt  u op: www.golflust.at

Stedentrips

Naast veel mooi natuurschoon heeft Karinthië ook interessante steden om te bezoeken: Lienz, Villach, Klagenfurt etc. Voor ieder wat wils.

Maar vergeet niet de steden in Italië: Udine, Triëste, Grado en natuurlijk het prachtige Venetië. Dit alles te doen vanuit Villa Brughiera.

Aktieve vakantie

Trekking, canyoning, klimmen, mountainbiken, paardrijden, raften, kajakken, parapente, bungeejumpen, deltavliegen, river tubing, hydrospeed, duiken… in Karinthië is het allemaal mogelijk. Midden in het groen avontuur beleven in het zuiden van Oostenrijk – voor elk wat wils, ongeacht uw conditie.

ShutDown